Om oss

I ett lugnt område sydöst om Helsingborg finns Gantofta skola mitt i sköna och inspirerande omgivningar. Vi är ett sammansvetsat gäng med god stämning och fokus på ett nära ledarskap. Här trivs eleverna och känner sig sedda och respekterade. Vi tar vara på alla möjligheter för att utvecklas – tillsammans.

På Gantofta skola har vi cirka 285 elever.

Att tro på sig själv

Vi fokuserar särskilt på att skapa en röd tråd i vår verksamhet när det gäller vad vi står för och vad vi vill uppnå. Detta gäller såväl arbetet med undervisningen som i det sociala samspelet. Hur vi bemöter varandra och värdesätter relationer.

Gantofta skola arbetar med så kallat entreprenöriellt lärande. Entreprenöriellt lärande är ett pedagogiskt arbetssätt som verkar för att utveckla de kompetenser och styrkor som brukar känneteckna entreprenörer. Exempel på dessa egenskaper är förmågan att utveckla idéer, ansvarskänsla, drivkraft, tro på den egna förmågan, kreativitet och nyfikenhet.

Kreativa miljöer

Miljön på och omkring Gantofta skola är varierad och skön att vistas i. Skolgården pryds av  målningar här och där på utvalda platser. Vi har gott om grönområden och tillgång till såväl basketplan som multiarena. Även omgivningen är inspirerande då vi finns ett stenkast från Råådalen och flera intressanta historiska monument.